Anahi

Pe numele ei intreg Anahi Giovanna Puente Portilla,frumoasa mexicanca a venit pe lume pe 14 mai 1983.Artista mai are doua surori pe nume Diana si Marychelo.Prima sa aparitie in telenovele dateaza din 1991,cand pustoaica de atunci a jucat rolul lui Betty in "Muchacitas".Primul rol important l-a avut in telenovela "Femei inselate"unde a interpretat rolul unei tinere dependente de droguri. 

A scandalizat intreaga presa din Mexic atunci cand s-a aflat ca a avut o relatie cu Andres Garcia("tatal" ei din "Femei inselate").Diferenta dintre cei doi este de aproape 40 de ani. Anul 2000 i-a adus primul rol principal in serialul "Prima dragoste".Anahi este si cantareata,discografia ei incluzand albume ca "Hoy es manana (1996),"Anclado en mi corazon"(1998) si "Baby blue"(2000).In anul 2004 a fost invitata sa joace rolul Miei Colucci in telenovela despre adolescenti "Rebelde".
Se pare ca telenovela a avut un mare impact asupra publicului,aceasta fiind urmarita de milioane de fani,ceea ce  a ajutat-o foarte mult in cariera ei de actrita si cantareata.Datorita telenovelei,s-a format si trupa RBD din care face parte si Anahi.Formatia a cucerit inimile adolescentilor si au avut un succes imens.La scurt timp dupa lansarea primului album"Rebelde",RBD a primit Discul de Aur,Discul de Platina si Discul de Diamant.

Anahi s-a nascut pe 14 mai 1983 in Mexic. Si-a inceput cariera in 1988 in programul de televiziune mexican `Chiquilladas`. De-a lungul copilariei sale, Anahi a jucat in mai multe filme, printre care: `Habia una vez una estrella` (1989), `Nacidos para morir` (1991), `Gandor, El` (1992) si `Ayudame compadre` (1992). 
 Fiind o actrita talentata, ea a fost selectata si pentru cateva soap operas locale: `Muchachitas` (1991), `Angeles sin paraiso` (1992), `Madres Egoistes` (1993), `Alondra` (1995), `Tu y yo` (1996), `Mi pequena traviesa` (1998) si `Vivo por Elena` (1998). 

 Anahi si-a facut, de asemenea, si o cariera muzicala. Ea a inregistrat 3 albume: `Anahi`, `Hoy es manana` si `Baby Blue`. 

 Dupa ce a mai filmat si in alte soap-uri mexicane, a primit in anul 2000 primul sau rol principal in telenovela `Primer amor... a mil por hora`, ea interpretand-o pe dulcea si inocenta Jovana Luna Guerra. In timpul filmarilor pentru acest film, Anahi s-a imbolnavit de anorexie. 

 In 2002, cand a primit rolul Jessicai Riquelme in serialul `Clase 406`, ea isi revenise complet. 

 In 2004, a primit din nou un rol principal. De data aceasta in telenovela `Rebelde`, care este atat de indragita si la noi, unde a intruchipat-o pe Mia. In timpul filmarilor la acest serial, cativa dintre eroi au format trupa de muzica RBD, din care face parte si Anahi.